Bramborový guláš

Potřebujeme: ½ kg oloupaných brambor, lžíci sádla, 2 cibule, lžičku sladké mleté papriky, majoránku, pepř, sůl, 2 stroužky česneku, ½ lžičky sypkého zeleninového ochucovadla, 150 g anglické slaniny, 0,2 litru smetany na

Číst dál...

Používáme ji každý den. Ale většinou nás ani nenapadne, že sůl lze použít i k jinému účelu než na dochucení oblíbeného pokrmu. V domácnosti udělá ještě nejednu další službu.

Do bílků. Věděli jste, že sníh z bílků, který potřebujete při pečení některých dezertů, bude tužší, pokud přidáte

Číst dál...

Kedlubna nevznikla náhodně, ale dlouhým a trpělivým výběrem vhodných rostlin. Přesto celý kedlubnový starověk byl spíše ve znamení tvarů, které dnes považujeme za nepovedené. Takové kedlubny zřejmě znali i ve staré Říši římské. Tam jim říkali „pompejské zelí“. Pro střední

Číst dál...

Mezi pokrmy, které nás vydatně zahřejí, ale také zasytí, hydratují, osvěží, patří polévky. Jsou základem jídelníčku a mnohdy je lze podávat i jako hlavní chod. Vyzkoušejte pár receptů na chutné polévky.

Hrachová s vepřovým žebírkem

Potřebujeme: 400 g loupaného

Číst dál...

Planety radí i varují

Předplaďte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1772429
DnesDnes115
VčeraVčera1158
Tento týdenTento týden7660
Tento měsícTento měsíc29064

Partnerské weby