Klíčky představují snadný způsob, jak si doma vypěstovat čerstvé potraviny po celý rok. Všechno, co k domácímu klíčení potřebujeme, je zavařovací sklenice a semínka, fazole nebo obilniny podle vlastní chuti. Zdravé a chutné klíčky dodají každému jídlu porci energie. Díky tomu, že na jednu stranu obsahují vysoký podíl vlákniny a bílkoviny a na
Zelňačka s uzeným kolenem
Potřebujeme: 1 menší uzené koleno, ½ kg kysaného zelí, 1 větší cibuli, lžičku mleté sladké papriky, pepř, 2 lžíce rajčatového kečupu, 4 větší brambory, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, lžíci oleje, ¼ litru smetany na
Používáte pouze jeden druh oleje na veškerou kuchyňskou přípravu? Pak je to určitě špatně. V českých domácnostech patří smažení pokrmů k nejběžnějšímu technologickému postupu, i když z výživového a zdravotního hlediska to není zrovna optimální. Jedničkou se v posledních letech stává olivový olej, který je
Zeleninový hrnec
Potřebujeme: 500 g mrkve, 500 g brambor, 1 pórek, zelenou petrželku, muškátový květ, 2 lžíce másla, sůl, pepř.
Postup: Jednotlivou zeleninu důkladně očistíme. Mrkev a