Řez jabloní a hrušní

Pokračujeme v základním řezu jabloní a hrušní. Dbáme na to, aby byly koruny řídké, odstraňujeme převislé a křížící se větve a zahušťující jednoleté výhony. Kvalitní ovoce je vždy na mladém dřevě, tj. na jednoletých až tříletých větvích. Větší

Číst dál...

Pouze zelené rostlině je dána schopnost vytvářet organické sloučeniny z nerostných látek přírody. Děje se tak v rostlinné buňce, která je velmi dokonalou chemickou laboratoří. Podstatou, jež odlišuje rostlinu od ostatních živých organismů, je vlastně její způsob výživy. Z kysličníku uhličitého a vody vyrobí ve svých

Číst dál...

Vypěstovat si svěží, chutnou zeleninu na vlastní zahrádce není žádná věda.

Kedlubny. Obsahují velké množství vápníku, který je důležitý pro tvorbu kostí, a také karoten a vitamin C. Jejich vegetační doba je osmdesát až sto dní. Vysazují se ve sponu 25 x 25 cm v polovině dubna. Nesnášejí vyšší teploty, a proto je výhodnější počkat o týden až čtrnáct dní a vysadit modré rané odrůdy, které

Číst dál...

Slunečnice je prastará, z Ameriky pocházející užitková rostlina, která se dnes pěstuje v mnoha odrůdách. Vedle nejznámější slunečnice roční (Helianthus annuus) se pěstují rostliny vytrvalé, jež se dokonale přizpůsobily severoamerickému klimatu, kde bohatě rozkvétaly. V zahradách se pěstuje více odrůd s jednoduchými

Číst dál...

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

2236952
DnesDnes57
VčeraVčera833
Tento týdenTento týden890
Tento měsícTento měsíc13017

Partnerské weby