U mužů, kteří konzumují alespoň jednou týdně makrely či jiné tučné ryby, se o celých padesát procent snižuje riziko rakoviny prostaty. To vyplynulo z výzkumu odborníků ze stockholmské lékařské univerzity, kteří po celých třicet let sledovali zdraví a životní styl více než šesti tisíc mužů. Lékaři už delší čas vědí, že mastné kyseliny z tučných ryb zpomalují růst prostatických rakovinných buněk. Švédští vědci navíc dokázali, že pravidelná konzumace sleďů, lososů, makrel snižuje pravděpodobnost úmrtí na rakovinu prostaty až o sedmdesát procent.
(res)
 

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2375155
DnesDnes811
VčeraVčera908
Tento týdenTento týden4405
Tento měsícTento měsíc2584

Partnerské weby

apartman banner